Induktionshällar är moderna, snabba och ekonomiska. I dag är induktionsmatlagning mycket vanligt, men det finns många frågor och myter om denna värmekälla. Låt oss svara på de vanligaste frågorna om induktion tillsammans och rensa luften en gång för alla.
1. Hur fungerar induktion?
Elektromagnetisk induktion är ett mycket intressant fysikaliskt fenomen som upptäcktes i början av artonhundratalet. I början av 1900-talet gjordes försök att patentera de första induktionshällarna, men utan framgång. Massproduktion av induktionshällar ägde inte rum förrän många år senare.
Till skillnad från andra spisar genereras värmen direkt i kärlets vägg. I glasplattan finns en spole genom vilken en växelström passerar, vilket genererar ett elektromagnetiskt fält som också störs av grytan på plattan. På grund av materialets motstånd uppstår en energiförlust, vilket är önskvärt i det här fallet eftersom det manifesterar sig som värme.
2. Vilka köksredskap är lämpliga för induktion?
När du köper en induktionshäll behöver du inte nödvändigtvis kasta bort all disk. Du kan kontrollera köksredskapens lämplighet med ett enkelt experiment. Allt du behöver är en enkel magnet. Om magneten fastnar på kokkärlet är det lämpligt för induktionsmatlagning.